Brendan Lodder

Brendan Lodder (1987), de Amsterdammer met een sausje West-Fries. Al vanaf zijn geboorte altijd bezig in zijn hoofd met expressie/creatief/fantaseren in verhalen denken en zich uiten in de Nederlandse Gebarentaal (Moedertaal). Sinds 2020 begonnen met stap voor stap optredens door heel Nederland. 

Hij is een trots lid van het dichterscollectief Kitchen's Light. Deze groep bestaat uit dove performers die in hun eigen taal spreken/zich uiten en optreden in de Nederlandse Gebarentaal.  
Zijn skills: Poezie, VV (Visual Vernacular), Signwords en Storytelling. De workshop gevolgd van Spokenword kunstenaar Elten Kiene uit Rotterdam.  


Brendan’s performance waren te zien bij Track: Reflections (2021, Theater Rotterdam), Poetry International (2022 en 2023, Lantaren-Vester, Rotterdam), Re-opening van Het Verzetsmuseum Amsterdam (2022, Amsterdam), Stadsdichter Levi Noe (2023, Theater het Pakhuis, Hoorn), Oerol Festival (2023, Terschelling), STET’s Greenhouse The English Theatre (2023, Den Haag), Over het IJ Festival (2023, Amsterdam) en is ook te zien in de korte film Imaginings (2022, Anja Hiddinga).