Signed- en Spoken Word

Na de zomerstop gaan we op zondag 3 september verder met Signed- en Spoken Word van gebarentaaldichters van het collectief ‘Kitchens Light’ en spoken word performances van Elten Kiene en Amara van der Elst.


Tickets

zondag 3 september | 14:30 uur - 16:30 uur 
Vredeskerkje | Kerkstraat 21 Bergen aan Zee

Inloop vanaf 14:00 uur, start om 14:30 uur. Het programma bestaat uit voordrachten met vertaling, een pauze en nagesprek met het publiek.

-> Bestel

Regulier ticket - €16,50  
Vrienden van het Vredeskerkje - €15,00  

Elten Kiene

Elten Kiene

Elten Kiene (Suriname, 1984) is spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Hij is mede-oprichter van het platform Woorden Worden Zinnen en maakte deel uit van hiphopcollectief Brandwerk. Het samenbrengen van verschillende werelden met woordkunst als belangrijkste instrument loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden. In 2020 kreeg hij de Cultuurprijs Zuid-Holland van het Prins Bernhard Cultuurfonds omdat hij met literaire programma’s een breed publiek weet aan te spreken en het beste uit jonge poëzieperformers weet te halen. Met Brandwerk stond hij op vele podia, onder andere in het voorprogramma van Great Minds (Winne, Sticks, Jiggy Djé en Dokter Moon). Ook trad de groep, onder contract bij het label Neerlands Dope van rapper Akwasi, op voor de Koninklijke familie. Als spoken word-artiest heeft Elten vele podia betreden, onder andere bij Poetry International, Mensen Zeggen Dingen en Crossing Border Festival.

Ook was hij in 2016 één van de schrijvers in de Poëziebus en werkte hij in 2017 mee aan een reclamespot voor ING. Ook is Elten onderdeel van Spoken Agency. Hij was één van de Nederlandse artiesten die namens YCreate van het Prins Claus fonds mocht optreden op FESTA2H in Dakar, Senegal.

Boaz Blume

Boaz Blume

Boaz Blume is lid van het dove dichterscollectief Kitchen’s Light en treedt op met eigen werk in de Nederlandse Gebarentaal. Zijn performances waren o.a. te zien bij Bijlmer Boekt (Bijlmerparktheater Amsterdam), de opening van het cultureel seizoen 2021 Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg), Poetry International 2022 (Lantaren-Het Venster, Rotterdam) en in de korte film Imaginings. Ook heeft hij opgetreden met spoken word kunstenaar Elten Kiene, die als workshop-docent aan de wieg stond de Kitchen’s Light groep. In het dagelijks leven is Boaz docent Nederlandse Gebarentaal.

Amara van der Elst

Amara van der Elst

Amara van der Elst (Den Haag, 2001) maakte in 2021 indruk op heel Nederland met haar voordracht tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. In 2022 won ze de titel ‘Talent van het jaar’ van Het Onderwijs Innovatie Fonds NL, zette ze haar eigen spoken word-writerscamp Rhyme & Reason op en schitterde ze op het spoken word-muziekalbum Binnenste Buiten van Spraakuhloos. Tijdens de vorige editie van het Opera Forward Festival was zij onderdeel van een door Manu van Kersbergen gecureerd spoken word-programma in de foyer van Nationale Opera & Ballet. Amara rondt momenteel haar studie Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem af.

Brendan Lodder

Brendan Lodder (1987), de Amsterdammer met een sausje West-Fries. Al vanaf zijn geboorte altijd bezig in zijn hoofd met expressie/creatief/fantaseren in verhalen denken en zich uiten in de Nederlandse Gebarentaal (Moedertaal). Sinds 2020 begonnen met stap voor stap optredens door heel Nederland. 

Hij is een trots lid van het dichterscollectief Kitchen's Light. Deze groep bestaat uit dove performers die in hun eigen taal spreken/zich uiten en optreden in de Nederlandse Gebarentaal.  
Zijn skills: Poezie, VV (Visual Vernacular), Signwords en Storytelling. De workshop gevolgd van Spokenword kunstenaar Elten Kiene uit Rotterdam.  


Brendan’s performance waren te zien bij Track: Reflections (2021, Theater Rotterdam), Poetry International (2022 en 2023, Lantaren-Vester, Rotterdam), Re-opening van Het Verzetsmuseum Amsterdam (2022, Amsterdam), Stadsdichter Levi Noe (2023, Theater het Pakhuis, Hoorn), Oerol Festival (2023, Terschelling), STET’s Greenhouse The English Theatre (2023, Den Haag), Over het IJ Festival (2023, Amsterdam) en is ook te zien in de korte film Imaginings (2022, Anja Hiddinga).