Signed- en Spoken Word

Na de zomerstop gaan we op zondag 3 september verder met Signed- en Spoken Word van gebarentaaldichters van het collectief ‘Kitchens Light’ en spoken word performances van Elten Kiene en Amara van der Elst.


Tickets

zondag 3 september | 14:30 uur - 16:30 uur 
Vredeskerkje | Kerkstraat 21 Bergen aan Zee

Inloop vanaf 14:00 uur, start om 14:30 uur. Het programma bestaat uit voordrachten met vertaling, een pauze en nagesprek met het publiek.

-> Bestel

Regulier ticket - €16,50  
Vrienden van het Vredeskerkje - €15,00  

Sam Onclin

Sam Onclin

Sam Onclin (Amsterdam, 1992) zit sinds 2019 in Kitchen’s Light, een collectief van gebarentaal performers. Ze is een ras Amsterdammer met hart voor kunst, poëzie en theater. Door Kitchen’s Light is ze anders gaan kijken naar kunst en dat wil ze laten zien. De kracht van Kitchen’s Light ligt bij de gebarentaal en gebarende cultuur. Ze trad onder meer op bij Poetry International in Rotterdam, zomer 2022, waar ook de korte film Imaginings in première ging waarin de performers van Kitchen’s Light geportretteerd zijn.

Elten Kiene

Elten Kiene

Elten Kiene (Suriname, 1984) is spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Hij is mede-oprichter van het platform Woorden Worden Zinnen en maakte deel uit van hiphopcollectief Brandwerk. Het samenbrengen van verschillende werelden met woordkunst als belangrijkste instrument loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden. In 2020 kreeg hij de Cultuurprijs Zuid-Holland van het Prins Bernhard Cultuurfonds omdat hij met literaire programma’s een breed publiek weet aan te spreken en het beste uit jonge poëzieperformers weet te halen. Met Brandwerk stond hij op vele podia, onder andere in het voorprogramma van Great Minds (Winne, Sticks, Jiggy Djé en Dokter Moon). Ook trad de groep, onder contract bij het label Neerlands Dope van rapper Akwasi, op voor de Koninklijke familie. Als spoken word-artiest heeft Elten vele podia betreden, onder andere bij Poetry International, Mensen Zeggen Dingen en Crossing Border Festival.

Ook was hij in 2016 één van de schrijvers in de Poëziebus en werkte hij in 2017 mee aan een reclamespot voor ING. Ook is Elten onderdeel van Spoken Agency. Hij was één van de Nederlandse artiesten die namens YCreate van het Prins Claus fonds mocht optreden op FESTA2H in Dakar, Senegal.

Amara van der Elst

Amara van der Elst

Amara van der Elst (Den Haag, 2001) maakte in 2021 indruk op heel Nederland met haar voordracht tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. In 2022 won ze de titel ‘Talent van het jaar’ van Het Onderwijs Innovatie Fonds NL, zette ze haar eigen spoken word-writerscamp Rhyme & Reason op en schitterde ze op het spoken word-muziekalbum Binnenste Buiten van Spraakuhloos. Tijdens de vorige editie van het Opera Forward Festival was zij onderdeel van een door Manu van Kersbergen gecureerd spoken word-programma in de foyer van Nationale Opera & Ballet. Amara rondt momenteel haar studie Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem af.